Sissejuhatus imelisse veinimaailma
Alustame algusest, viime kurssi mis on vein ja kuidas seda tehakse. Räägime Vanast ja Uuest maailmast, mis vein kust tuleb, millised viinamarjad kus kasvavad. Teeme ülevaate veinivalmistamise ajalooga. Õpime kuidas hinnata ja analüüsida veinide aroomi, värvust, maitseid, üldist kvaliteeti. Kuidas veini serveerida.
Teeme selgeks kuidas kaupluses ja restoranis sobivaid valikuid teha, millised veinid milliste roogadega sobitada. Kursus toimub kahes osas – teoreetiline osa loengu vormis ning veinide degusteerimine, kus õpime hindama veinide kvaliteeti, nende aroomi, värvust, maitset ja teisi omadusi.
Koolituse teemad:
– Veini ajalugu ja tänapäev, kasvupiirkonnad
– Veinide tüübid
– Maitete jagunemine
– Ülevaade levinumatest viinamarjadest
– Kuidas valida veni
– Kuidas säilitada veini
– Kuidas serveerida veini
– Veinivead
– Degusteerimine ja degusteerimise alused
– Koolitus kestab kokku 1,5 kuni 2 tundi.
Hinnaks 45 eur inimene, mis sisaldab viie veini degusteerimist.